Fotoboek: Op de tuin, 100 jaar volkstuinieren in Amsterdam

De Bond van Volkstuinders in Amsterdam bestaat in 2017 honderd jaar en vertegenwoordigt 29 volkstuincomplexen met een totaal van 6000 tuinen.

Paulien van de Loo, een Nederlands fotograaf, brengt haar lente en zomer door met het ontdekken van deze Amsterdamse volkstuinen. Tot haar verrassing heeft het niet alléén met groenten kweken te maken.

Integendeel, ze bewondert voornamelijk prachtige siertuinen. Sommige tuinen zijn gewoonweg betoverend met tere bloemen in elke kleurstelling die je je maar kunt voorstellen, veilig in de schaduw van grote oude bomen. Andere tuinen lijken aan hun lot overgelaten. In welke vorm dan ook, in de ogen van een tuinder heeft elke tuin zijn eigen specifieke magie en unieke verhaal. Paulien laat de magie zien van deze kleine paradijsjes van Amsterdam en het verhaal erachter. Daarvoor laat zij zich leiden door haar  nieuwsgierigheid naar de mensen en hun verhalen. Hoe zijn zij ooit op  hun tuin terecht gekomen? Wat trekt hen aan en hoe besteden zij hun tijd?

Ze ontdekt een schat aan verhalen over liefde voor tuinieren, de natuur, rust en gemeenschapszin. En ook over regels, overtredingen, werkbeurten en verschil in gedachten over natuurlijk tuinieren. Volg haar op een reis in de wereld van Amsterdams meest bijzondere tuinen.

Nieuwsgierig naar het boek? Je kunt het boek hier alvast bestellen. 

All content  © 2017 Paulien van de Loo PHOTOGRAPHY


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *